tiistai 22. syyskuuta 2015

SA-VOT-TA

Reppu reissussa reppureissulla


On aika tullut katsoa Bolivian matkaa taaksepäin ja ottaa pikainen katsaus varusteisiimme. Finn-Savotta sponsoiroi Tutkimusmatkalaisille erilaisia kantolaitteita, joista kirkkaimpina tähtinä uutuustuotteet Jääkäri-reppu ja Jääkäri-rinkka. Ensimmäisenä pureudumme tarkemmin Jääkärireppuun ja sen ominaisuuksiin.

Jo päällepäin näkee, että kädenjälki on aitoa ja laadukasta suomalaista työtä. Väri on Savotan tyyliin mukavan mehtäinen, pehmeän vihreä joka sulautuu metsäympäristöön hyvin. Materiaali tuntuu laadukkaalta ja kestävältä kankaalta, joka on kursittu kokoon tiukoilla saumoilla sekä vahvennettu kangasremmeillä. Ensimmäisenä tuleekin tunne, että tämä reppu tulee kestämään kauan. Kuuluisia isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle -varusteita. Reppu on ympäröity PALS nauhakujastolla, mikä mahdollistaa kaiken sen kiinnittämisen ulkopuolelle, mikä ei sisälle mahdu. Tehtaalla lienee ajateltu säilyttää modulaarisuus myös repun kohdalla.

Reppu on helppo heittää selkään, jämäkät olkaimet eivät kääntyile nurinpäin ja selkäosan toppaukset istuvat hyvin rankaa vasten. Lantioremmi vaikuttaa aluksi hyvin köykäiseltä, mutta repun koko huomioon ottaen se on riittävä, sillä painoa tuskin repussa tulee olemaan kymmeniä kiloja. Pienehkö reppu on varustettu viisaasti myös rintakehäremmillä. Suurkiitoksen rintaremmi saa naispuolisilta käyttäjiltä, sillä remmin paikkaa on mahdollista säätää!

Siirryttäessä tarkistelemaan repun sisäpuolta ensimmäisenä vastaan tulee repun "hattuhyllyn" sisäpuolen materiaali, joka on muovilla päälystettyä kangasta. Vastaavanlaisen materiaalin on usein nähty lohkeilevan pahasti ajan saatossa. Pinnoituksen tarkoitus liene lisätä säänkestävyyttä, sillä sama materiaali peittää koko repun sisustaa. Rinkka-tyyliin hattuhyllylle on ommeltu isohko säilytystasku nopeasti esille otettavia tavaroita varten. Seuraavaksi vastaan tulee pari kappaletta pussinsuun kiristimiä, joiden jäykkyys herättää keskustelua pienikätisimpien joukossa. Tekniikka on tärkeä kiristintä avatessa, mutta jo parin yrityksen jälkeen se käy naurettavan helposti. Selkäosaa vasten reppuun on ommeltu tasku vesirakkoa ja muuta pientä tavaraa varten. Taskun kuormatilan puoleinen seinämä on verkkokangasta, jonka kohdalla herääkin huoli rakon puhkeamisesta. Myös klipsi, johon vesirakon voi ripustaa, olisi kätevä olla. Vedenpoistoaukkoa taskun alaosassa ei ole. Repun sivussa on koko pituudelta kulkeva vetoketju, joka mahdollistaa pääsyn kätevästi koko repun sisältöön purkamatta sitä ulos.
Käytössä repusta on hankala löytää varsinaisesti moitittavaa. Lyhyille vaelluksille ja päiväretkille reppu vaikuttaa erinomaiselta valinnalta. Tilavuus on kohtalainen, kuitenkin riittävä 22 litraa. Lisäksi reppuun voi ripustaa roikkumaan irtoremmien avulla lähes mitä vain. Kokonaisuutena reppu oli vallan vaivaton käyttää, ja se sopeutuikin erinomaisesti Bolivialaisiin olosuhteisiin aina sademetsistä suola-aavikoille. Numeraalisesti reppu saa 9/10. Kymppi vaatisi täydellisyyttä, joten pienet em. puutteet sekä huolenaiheet laskevat numeroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti