sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Case Hämeenlinna - VaeltajankauppaPohjois-Suomen Erämessut oli ja meni. Messut olivat kaikenkaikkiaan antoisat jo itsessään, nähtävää oli paljon. Tarkoituksemme meissuilla oli kuitenkin hankkia reissullemme sponsoreita, eikä pelkästänä nauttia messujen antimista tai tutustua alan tuoteuutuuksiin ja tarjontaan. Toki sekin hoitui siinä sivussa näppärästi - mikäs sen mukavampaa kuin kierrellä ja rupatella näytteilleasettelijoiden kanssa. Parasta antia olivat kuitenkin kiinnostuneet sponsoriehdokkaat, joista ylivoimaisesti parhaasti mieleen jäivät Vaeltajankauppa, Haix sekä Savotta. Kaikki kolme tahoa olivat erittäin kiinnostuneita projektistamme ja kysyivät hyviä sekä välillä kiperiäkin kysymyksiä koskien näkyvyyttämme sekä markkinoinnista ylipäänsä. Mikäs siinä oli vastaillessa, sillä tiukan taustaduunin ansiosta (erityiskiitos jälleen Maxille) tietomme olivat varsin ajantasaiset. 

Muutamien puhelujen ja sähköpostien jälkeen tulikin eteen Hämeenlinnan reissu noutamaan Vaeltajankaupasta heidän ja Haixin sponsoroimia tarvikkeita; kenkiä ja muita vaellustarvikkeita, kuten kesämakuupusseja. Reissu järjestettiinkin varsin kiireisellä aikataululla, juhanuksen aatonaattona. Aamuaikaisella suuntasimme autonkeulan Heinin ja Meemin (beagle) kanssa kohti Oulaista, josta poimimme kyytin Project Manager Antin. Hämeenlinnassa tapasimme Vaeltajankauppaa pyörittävän Pauliinan sekä miehensä Petterin. Siinäpä vasta mukava pariskunta, suosittelen kyllä lämpimästi Hämeenlinnan suunnilla liikkuvia pistäytymään Vaeltajankaupan kivijalkamyymälässä. Mukaan nimittäin saattaa vaellustarvikkeiden lisäksi tarttua muutakin hyödyllistä, vaikkapa illanistujaisiin. 


Viivyttelimme Pauliinan sekä Petterin lomille lähtöä ehkä liikaakin, mutta juteltavaa riitti. Erityisesti Maxilla, joka siis oli Helsingistä matkustanut junalla kaveriksemme, oli paljon keskusteltavaa Petterin kanssa markkinoinnista ja mainonnasta. Sovittelimme Haixin kenkiä ja pakkasimme mukaamme muutamat sovituskoot pohjoisessa oleville matkakumppaneillemme. Malliksemme valikoitui yksiselitteisesti Haix Black Eagle Adventure 30 Mid Stone sekä Haix Black Eagle Athletic 10 Mid. Kengät ovat erittäin kevyet ja tuntuvat sopivan välittömästi jalkaan. Kevyen rakenteensa ansiosta kenkien luulisi kuivuvan sademetsässä perinteistä paksua vaelluskenkää paremmin. 

Lähdimmekin kokeilemaan kenkiä maastoon välittömästi päästyämme yöpaikkaamme Tampereelle. Lyhyen kävelyn jälkee kenkä alkoi jo tuntua omalta, pääsimme myös testailemaan pohjan pitävyyttä savisessa ja jyrkässä rinteessä. Pidossa ei ollut mitään moittimista, kumisaappailla homma olisi mennyt varmasti luisteluksi. Saapa nähdä kuinka kenkä toimii sitten Bolivian viidakossa! Odotukset ovat ainakin korkealla.

No mutta, se kengistä. Juhannuspäivänä matkamme jatkui kohti Alahärmää, jossa kävimme kahvittelemassa Heinin opiskelukaverin Niinan kotona. Sieltä matkamme jatkui Powerparkiin hieman huvittelemaan jussin kunniaksi, olihan Powerpark poikkeukselliseti auki puoleenyöhön saakka. Aikamme vatkattuamme itseämme erilaisissa laitteissa ja kärsittyämme hiukan pahasta olostakin, suuntasimme pikaiselle illalliselle paikalliseen pikaruokalaan. Siitä jatkuikin matka yötämyöten kohti Oulua, pyörähdimme kuitenkin vielä pikaisesti Niinan ja hänen kavereidensa juhannusvalvojaisissa. 

Hauska reissu kaikenkaikkiaan, kiitos mukana olleille! Kilometrejä pikku Golfiimme kertyi noin 1300km. Nyt odottelemme innolla pakettia Hämeenlinnasta, joka tuo meille läjän tarvikkeita. Kuvia ja ensikommentteja tulossa sitten kun saamme tavarat, olkaahan kuulolla!

-Mika

http://www.vaeltajankauppa.fi/
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti