tiistai 25. helmikuuta 2014

Bauhaus inventaario 18. -19.1.2014Lauantai-illan saldo: väsynyttä porukkaa
Seikkailu alkoi lauantaina klo 16.30 Teekkaritalon pihasta. Pienen auton kyytiin ahtautui viisi ihmistä, joilla kaikilla oli mielessä vain yksi tehtävä: selvitä Bauhausin mutteriparatiisin inventaariosta.
Soopan porukalle oli annettu ohjeistukseksi varata mukaan lämmintä vaatetta, sillä mahdollisuus kylmävarastotyöskentelystä oli olemassa. Matkalla kohteeseen olimme kuitenkin vielä epätoivoisen toiveikkaita siitä, ettei niitä tarvittaisi, sillä ulkolämpötila oli vähintään hyytävät -20 astetta! Paikalle päästyämme bongasimme muut Soopalaiset ja koko inventaarioryhmä ilmoittautui paikalla olevaksi. Saimmekin heti kuulla mihin päin kauppaa pääsimme hommiin: puutarhapuolen ulkovarastoon.  Siinä olikin vähemmällä partiokokemuksella varustautuneella toisella allekirjoittaneella hieman sopeutumista ajatukseen tehdä hommia jäisissä olosuhteissa. Hrrrrr… Eikä se tainnut kokeneemmillekaan mitään lämmintä touhua olla, sillä työntekijöiden mukaan varastossa oli ainakin yhtä kylmä kuin ulkona, ellei kylmempi.

Hetken ihmettelemisen ja vaatteiden lisäilyn jälkeen meille annettiin työvälineet: tussi, tarralappuja ja pussi. Oli aika aloittaa hommat. Saimme pikaisen koulutuksen ja kaikille jaettiin omat vastuualueet, joista tuli laskea kaikki tuotteet. Haastetta riitti tuotteiden käsittelyssä kylmässä ilmassa, varsinkin jos tuotteet sattuivat olemaan metallia. Ohuista sormikkaista saattoi hyötyä hieman, ne kuitenkin osoittautuivat monesti turhan kömpelöiksi liimalappujen suojapaperien kanssa tapellessa. Jäisiä käpäliä sai käydä välillä lämmittelemässä myymälän puolella ja siellä tulikin ravattua tasaiseen tahtiin.

Ensimmäistä taukoa odotettiin hartaasti, tarjolla oli nimittäin ruokaa! Kinkku- tai janssonin kiusauksella täytettyinä jatkoimme jälleen hommia, onnekkaimmat meistä pääsivät jo lämpimälle puolelle. Töitä kylmätiloissa jatkettiin kuitenkin niin kauan, että joka ikinen tuote sieltä oli laskettu. Sisätiloissa aloiteltiin skannausurakkaa, mutta suurimmalta osin ensimmäinen ilta oli tuotteiden laskemista. Lämmintä huoneilmaa totisesti arvosti kylmähommien jälkeen!

Lauantain osalta putiikki suljettiin puoliltaöin ja oli aika painua kotiin nukkumaan. (Kukaan ei tällä kertaa jäänyt Bauhausin taakse telttailemaan, kuten viime vuonna oli tehty, nyt olisi saattanutkin tulla vilu…) Kova pakkanen teki lähtemisen kuitenkin vaikeaksi. Auto raukka oli joutunut olemaan koko illan ilman lämmitystä ja eihän se siitä suuttuneena halunnut käynnistyä. Onneksi ryhmäläisiltä löytyi bensa-auto, jolta saatiin tarvittava virta herättämään hyytynyt yksilö eloon ja ahkerat työntekijät sänkyihinsä nukkumaan. Ne vähätkin unet mitä sinä yönä ehti ottamaan, olivat pelkkää tuotteiden laskemista! 

Hommat jatkuivat pirteissä merkeissä seuraavana aamuna klo 8.00. ja pääsimme takaisin kirpeään pakkaseen jatkamaan urakkaa skannaamisen ja tarkistusten osalta. Allekirjoittaneet viettivät koko aamupäivän ulkona, osa poppoosta pääsi sisähommiin. Urakkaa sunnuntaipäivälle riitti puoleenpäivään asti kunnes kauppiaat olivat valmiita luopumaan avustamme. Loppupäivän sai nauttia kirkkaasta säästä ja levätä rauhassa toipuen rankasta inventaariorykäyksestä.  


Siinä se sitten oli. Urakka oli ohi ja rahaa taas tienattuna reissua varten J

Seuraavaa haastetta odotellen: Maiju ja Venla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti