maanantai 26. tammikuuta 2015

Alustava matkasuunnitelma

Maailman matkaajille suositellaan pitkää pinnaa ja joustavuutta eikä suotta. Myös matkasuunnitelman on oltava joustava ja sitä päivitetään todennäköisesti vielä matkan aikana. Jokin runko on kuitenkin oltava olemassa ja alustavat aika-arviot, kuinka kauan siirtymisiin kuluu ja kuinka pitkään halutaan viettää kussakin kohteessa.

Suunnitelma on tehty siltä pohjalta, että valitsemamme lennot ovat Helsinki - Santa Cruz de la Sierra 10.8. ja La Paz - Helsinki 6.9. Aikaa Boliviassa on 26 päivää (tulopäivä 11.8. lasketaan päiväksi, lähtöpäivä ei sillä molemmat saapuminen ja lähtö ovat aamusta). Aikaa on niukasti kolmelle pääkohteelle ja noin 2200 kilometrin siirtymisille niiden välillä. Kaupunkipäiviä on ainakin alussa ja jää mahdollisesti loppuunkin, jos aikataulu pitää.

Matkasuunnitelmasta on syytä keskustella tarkkaan, että jo lähtiessä suunnitelma olisi hiottu mahdollisimman realistiseksi. Esimerkiksi, järjestyykö kuljetus päivällä vai yöllä, vaikuttaa ratkaisevasti aikatauluumme. Yökuljetukset vähentävät hostellimajoituksessa vietettäviä öitä ja näin ollen pudottavat hintaa. Tyypillisesti kaikkia linjoja ei ajeta jokaisena viikonpäivänä, joten lisäselvityksiä kaivataan vielä ennen matkalle lähtöä.

Paikan päällä meitä on aina monta hoitamassa asioita eli esimerkiksi kaupunkiin tai kylään saavuttaessa hajaannutaan järjestämään seuraavaa ohjelmaa ja kuljetuksia, hankkimaan ruokaa ja vetäydytään majoittumaan jaksamisen ja voinnin mukaan. Kaikkia siirtymäpäiviä varten on varustauduttava runsain eväs- ja vesivarastoin, jos kuljetukseen ei sisälly aterioita. Matkat ovat pitkiä eikä niiden varrella usein ole mahdollista hankkia lisää evästä.


Ajoitus Tekemiset Perusteluja
ma 10.8. Lähtö Helsingistä aamulla
ti 11.8. Aamulla saapuminen Santa Cruz de la Sierraan Matkan alkuun pari kaupunkipäivää järjestelyille
ke 12.8. Järjestelypäivä Ruokaostoksia, opasneuvotteluita, bussilippuja
to 13.8. Matkaan kohti Amboron kansallispuistoa ja vaellus alkuun Kuljetuksen kesto riippuu, millä puolella puistoa haluamme vaeltaa
to-ti 13.-18.8. vaeltamista Katsotaan tehdäänkö yksi pitkä vai siirrytäänkö välillä autolla toiselle puolelle
ke 19.8. takaisin Santa Cruziin + huoltopäivä Kamahuoltoa majoituksessa, ruokaostoksia
to 20.8. bussi Cochabambaan ~500 km Koko päivä voi hyvinkin mennä matkustaessa. Voidaan myös yrittää suoraan Torotoroon.
pe 21.8. Torotoron kylään 150 km, tutustuminen kylään Tämä saattaa liukua, jos kyytiä ei järjesty.
pe-ti 21.-26.8 päiväretkiä, vaellusta? Hinnan mukaan joko oppaan kanssa maastoon tai päiväretkiä ja kylämajoitus. Kylässä huollon pitäisi myös toimia.
ke 27.8. Cochabambaan Koitetaan järkätä kyyti Potosiin tai suoraan Uyunin kylään.
to 28.8. Potosiin, 500 km Cochabambasta Päivässä ehtinee Potosiin tai Uyuniin.
la 29.8. Uyuniin, ~200 km Potosista Järkätään Uyunista reissu kuljetuksineen suola-aavikolle.
su-ke 30.8.-2.9. retkeilyä + majoittumista suola-aavikolla Budjetin mukaan mennään, 2 tai 3 yötä aavikolla riittänee.
to 3.9. La Paziin, ~700 km Päivä voi riittää tälle matkalle, mutta liukumavaraakin on jätetty.
pe-la 4.-5.9. Varapäivät, kaupunkielämää La Pazissa
su 6.9. Aamulla paluulennolle
ma 7.9.


-Viivi

Suunnittelun tukena kynä ja paperi

Helsingissä iltapäivällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti