sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Varautumista viruksiin ja ikäviin otuksiin


Noniin. Se ois vapun jälkeen sitte toimintasuunnitelmassa keltakuumeviruksen piikittämistä verenkiertoon (eli rokotuksen ottaminen). Lisäksi ajattelin testata malarialääkkeen mahdollisia mutta epätodennäköisiä sivuvaikutuksia etukäteen antamalla atovakonin ja proguaniilihydrokloridin muhia mahassani yhden tabletin voimin. Kolmantena troppina on lavantautipillerit, jotka popsin hyvissä ajoin ennen reissua. Pitää myös tuikauttaa yhdistelmärokotteen hepatiitti A ja B kolmas annos kun on kulunut 6kk eka annoksesta. Sitten olis biologinen suojautuminen ennen reissua kuosissa.

                                                                  Keltakuumehan se siellä.

Muu reissulle valmistautuminen on tähän asti ollut omalta osalta lähinnä kunnon ylläpitämistä ja kohottamista pyöräilyn ja salilla käymisen muodossa. Hyvä kunto nostaa sitten myös sitä hajottavien tilanteiden sietokykyä jos ja kun niitä tulee.

Lisäksi olen yrittänyt henkisesti varautua siihen, että sademetsässä pitää sitten tarkistaa aina kamat skorpionien, hämähäkkien ja muiden vastenmielisten mönkijoiden varalta. Niiden ohella myös hyttyset voisivat painua vaikka... no, helvettiin.


                                                En tykkää yhtään näistä kavereista. Onneksi on karkoitetta.

No tietysti sääskiä vastaan on olemassa hyttyshatun lisäksi pitkävartiset paidat ja housut sekä dietyylitoluamidi (DEET). Se on käytetyin hyönteiskarkoitteen vaikuttava aine maailmassa. Ei muuta kuin OFFia iholle.

Elokuuta ja sääskiä odotellessa,
-Tapio


                                                     Kirjoittajan nohevaa varusteposeeraamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti